Colore

Ráda a často utíkám do kaváren.
 Pracuje se mi tam lépe, mohu u práce kouřit, aniž bych musela odbíhat ven a ten anonymní ruch provozu mě uklidňuje.Samozřejmým důvodem je, že při práci tak mohu dělat svojí nejoblíbenější činnost, kterou je konzumace poživatelných věcí a poslouchání cizích rozhovorů.
 Testování veškerých podniků, kde se prodává jídlo a pití mě opravdu naplňuje, bohužel mě přímo za to, zatím nikdo neplatí a tak mi přijde ideální spojit práci a hobby.
Je to často docela dobrá motivace. Musím přiznat, že při průzkumech gastronomického terénu postupuji dost nesystematicky, což je trochu škoda. V okolí ulice Vodičkova se pohybuji dost často. Právě kousek od Vodičkovky se nachází Café Colore. Nachází se příhodně v centru ale je schováno před davy turistů. Dlouhou dobu jsem tuhle kavárnu-restauraci opomíjela a ani vlastně nevím proč, možná mi trochu vadila ta barevnost prostupující celým podnikem.
Když jsem se tam dostala poprvé, nic nenasvědčovalo tomu, že se tam ještě kdy vrátím. Jsem trochu fašista přes kávu a obecně faily s kafem nesu dost těžko a tehdy jsem právě dostala ne úplně povedené cappucino, které můj spolustolovník dokonce vrátil, aby mu po té přinesli ještě tragičtější verzi tohoto profláklého kávového nápoje.
Nicméně, jsem se tam nedávno, přiznávám, tak trochu z nouze(potřebovala jsem nějaký podnik s wiffinou a zároveň se rychle najíst) zase zavítala. Místo cappucina jsem si dala americano. Kávu tam mají značky Julius Meinl, která mi úplně nejede, ale určitě bych ji nezavrhovala.
Kdybych náhodou dostala onen šílený nápad otevřít si kavárnu nazvu to Café a budu tam podávat i jídlo, protože není nic horšího, když se v kavárně hezky rozsedíte a dostanete hlad, většinou vás totiž odbyjou toustem s čímsi, takže se na to při další návštěvě vykašlete a jdete se najíst jinam. Tenhle fenomén mě u spoustu kaváren štve a vzhledem  k tomu, že opilí lidé mají větší hlad a spíše u vás vysypou svojí peněženku mi přijde, že spousta provozovatelů nevyužije šanci.
V Café Colore uspokojí všechny vrstvy mého já. Uspokojí Anku alkoholika, jelikož tu mají dobré víno(mají tu i správné sklenice na víno, což pořád není standardem) a přiměřeně silné mojito. Dále tu nasytí Anku vybiravého vegetariána, jelikož nabízejí nadprůměrné množství skvěle připravených a hlavně originálních jídel bez masa, doporučuji smaženou palačinku plněnou listovým špenátem.Nasytí tu i mého ranního kavárenského ducha, který k probuzení potřebuje kafe a cigáro.
Další věcí, která mě v café Colore opravdu baví je obsluha, jelikož můžete mít super podnik se super konceptem a skvělým kuchařem, ale pokud v něm máte neprofesionální obsluhu, jejíž vystupování pravidelně nekontrolujete, dřív nebo později na to dojedete. Obsluha v Café Colore je na jedničku s hvězdičkou, je příjemná ale nevtíravá, splní vám vše, co vám na očích vidí, doběhne vám pro cigára a je vždy po ruce, když si chcete objednat něco dalšího. Hosta vždycky potěší, pokud si obsluha pamatuje hostovi chuťové preference. Už dlouho se mi nestalo, že by mi přinesli víno na účet podniku, přitom se tahle pozornost většinou vyplatí.Tento článek  dopisuji  právě v Colore a můj oblíbený číšník ví, že budu pít Veltlín a přijde mi pravidelně vysypat popelník a ještě mi na účet podniku dá ochutnat vína, které jsem u nich ještě neměla. Po asi cca deseti návštěvách bych se sem nebála pozvat sebedůležitejšího člověka, jelikož Colore je sázka na jistotu.

4 comments:

  1. píše se ,,odbýt někoho,, Mimochodem.......není to smutné mít blog, který nikdo nekomentuje? Ahoj p. Zeď

    ReplyDelete
  2. dík, už sem to opravila, mno píšu si ho spíš pro sebe.Je to takovej deník, ikdyž nepopírám, že mě komentáře nepoteší.Jsem ráda i za ty, kde mi někdo něco opravuje :D

    ReplyDelete
  3. Bylas už v Café Moment?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bohužel ještě ne, už hrozně dlouho se tam chystám, tak snad brzy

      Delete

)